Son günlerde dijital hizmet sunan ajanslar hakkında araştırma yaparken Taka Bilişim ile ilgili yeni yorumlara denk geldim ve bu yorumlar beni biraz daha detaylı inceleme yapmaya yönlendirdi. Türkiye’de bu alanda çok fazla seçenek var ama her firma aynı prensiplerle çalışmadığı için doğru olanı bulmak bazen zor olabiliyor. Bu yüzden Taka Bilişim’in kendini nasıl anlattığını ve sunduğu hizmetleri daha yakından incelemek istedim. Genel izlenimim ise hizmet yapılarının oldukça düzenli ve kullanıcı dostu olduğuydu.
Sitede gezindiğim sırada takabilisim.com üzerinde sundukları bilgilerin temiz ve anlaşılır bir şekilde yer aldığını fark ettim ve bu da beni biraz daha araştırmaya teşvik etti. Kullanıcıların rahatça hizmetleri anlamasına yönelik bu sade anlatım özellikle ilk kez dijital bir hizmet almak isteyen kişiler için oldukça faydalı görünüyor. Ayrıca
web tasarım services gibi konularda net bilgi sunmaları hem araştırma yapan hem de karar vermeye çalışanlar için kolaylık yaratıyor. Böyle bir yaklaşımın ajans seçimi sırasında büyük bir avantaj olduğunu düşünüyorum.
Bunun yanında firmanın uzun yıllardır sektörde aktif olması, yani yüzlerce proje ile tecrübe kazanmış olması, güvenilirlik açısından oldukça etkileyici geldi. Dijital hizmetlerde süreklilik ve referans gerçekten çok önemli çünkü piyasada kalıcı olabilmek ancak memnun müşteriler sayesinde mümkün olabiliyor. Yazılım, tasarım ve internet reklamcılığı gibi geniş bir yelpazede hizmet sunmaları işletmelerin tek bir noktadan çözüm almasını da sağlıyor. Bu durum özellikle küçük işletmeler için büyük bir kolaylık sunuyor.
Ayrıca kurumsal kimlik ve marka geliştirme gibi alanlara da önem vermeleri dikkatimi çeken önemli noktalar arasında yer aldı çünkü birçok işletme dijital dünyada güçlü görünmek için sadece bir siteye sahip olmanın yeterli olmadığını artık daha iyi anlıyor. Bu nedenle kimlik, reklam, tasarım ve dijital pazarlama gibi çeşitli unsurların bir arada yönetilmesi ciddi bir profesyonellik gerektiriyor. Taka Bilişim’in bu açıdan bütüncül bir yaklaşım sunması onların uzun vadeli çözümler üretmeye çalıştığını gösteriyor.
Genel olarak baktığımda Taka Bilişim bana dijital dünyada ilerlemek isteyen işletmeler için hem kapsamlı hem de güven veren bir hizmet sunan bir ajans gibi göründü. Henüz birebir bir deneyim yaşamadım fakat hem sundukları bilgiler hem de hizmet çeşitliliği üzerine okuduklarım olumlu bir algı oluşturdu. Dijitalde ilk adımını atmak isteyen ya da mevcut varlığını güçlendirmek isteyenler için değerlendirilebilecek ajanslardan biri olduğunu düşünüyorum. Bu nedenle ben de listeme ekleyip ileride tekrar göz atmayı planlıyorum.